Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow80g439kcal0.7g0.7g47.9g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 78g267kcal7.9g54.5g0.9g2.7g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 160g57kcal0.3g11.4g0.1g3.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Omenasose makeuttamaton 36g27kcal0.1g6.1g0g0.5g
Margariini, 60%, Rainbow40g220kcal0.4g0.4g24g0g
Sokeri 68g275kcal0g67.8g0g0g
Ruishiutale 72g212kcal6.3g37.4g1.8g10g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1168g3159kcal42.8g366.2g158.4g32.8g
Valittu annoskoko584g1580kcal21.4g183.1g79.2g16.4g
Annoskoko puolitettuna292g790kcal10.7g91.6g39.6g8.2g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.4g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324