Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2409g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g50g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 161g484kcal0.2g119g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g8g29kcal3.6g3.2g0.5g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1767g5371kcal154.6g978.7g33.6g245.6g
Vehnäjauho puolikarkea 1044g3582kcal106.4g730.8g12.5g36.5g
Auringonkukansiemen 402g2384kcal92.3g50.6g198.7g24.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11680g23701kcal714.2g3764.6g490.6g612.4g
Valittu annoskoko5840g11851kcal357.1g1882.3g245.3g306.2g
Annoskoko puolitettuna2920g5925kcal178.6g941.2g122.7g153.1g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525