Tomaattikastike MUTTI

1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipuli pitkään öljyssä.

Vähintään 10 min matalalla lämmöllä öljyssä.

Rakennat makeuden.

(kastikkeen salaisuus sipulin hauduttamisessa ja tietenkin hyvä murska).

Sipulia ei missään nimessä saa ruskistaa!
2.Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet.

Anna hautua 10min.

Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.

3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd.

punaviini.

Eli tuo happamuus kastikkeeseen.

Sekoita kokoajan.

4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.

Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta.

Mausta rohkeasti.

5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsyt oliiviöljyä mitä saat.

Älä keitä enää.

Se tuo täyteläisyyden soosiin.

6. Ja sekoita kastike esim.

keitetyn spaghetin joukkoon heti kun pasta on valutettu.

Siis heti.

Ei päälle, vaan sekaisin!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 146 grammaa

Sofisohvi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g3993g918kcal55.9g135.8g16g0g
Sipuli (kuorittu)499g135kcal6.5g24g1g8.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g80g83kcal6.3g13g0.5g1.6g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g599g5391kcal0g0g599g0g
Sokeri 20g81kcal0g19.9g0g0g
Punaviini 499g352kcal1.5g1g0g0g
Appelsiinin kuori, annos 100g150g145kcal2.2g37.4g0.3g15.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11680g14211kcal144.8g462.2g1233.6g52g
Valittu annoskoko5840g7105kcal72.4g231.1g616.8g26g
Annoskoko puolitettuna2920g3553kcal36.2g115.6g308.4g13g
Arvot/100g100g122kcal1.2g4g10.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=412372