Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g1588g5256kcal136.6g854.3g144.5g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen600g4320kcal6g6g480g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g1600g1344kcal17.6g292.8g6.4g28.8g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka60g239kcal0g59.4g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g1200g5640kcal90g780g240g60g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11696g39039kcal532.4g4033g2301.8g177.6g
Valittu annoskoko5848g19520kcal266.2g2016.5g1150.9g88.8g
Annoskoko puolitettuna2924g9760kcal133.1g1008.3g575.5g44.4g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133163