Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 48g193kcal0g47.4g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl67g228kcal9.4g42.9g2.1g3.7g
Vehnänalkio, 0,25 dl14g45kcal4.1g4.6g1.1g2g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl28g251kcal0g0g27.9g0g
Rahka, valio84g55kcal8.4g3.5g0.3g0g
Mustikka metsä- 101g44kcal0.5g6.4g0.6g3.3g
Kananmuna kuoreton 123g175kcal15.4g0.4g12.6g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 112g38kcal3.4g5.6g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.7g27kcal0g6.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1170g2122kcal82.6g237g89.4g18g
Valittu annoskoko585g1061kcal41.3g118.5g44.7g9g
Annoskoko puolitettuna293g531kcal20.7g59.3g22.4g4.5g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558