Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen121g869kcal1.2g1.2g96.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai121g422kcal14.5g85.6g2.5g3.6g
Luumu kivetön, kuivattu 121g246kcal5.1g45.4g1g10.4g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g100g142kcal12.4g0.3g10.2g0g
Sokeri 121g490kcal0g120.5g0g0g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1170g4347kcal66.8g508.2g220.4g28g
Valittu annoskoko585g2173kcal33.4g254.1g110.2g14g
Annoskoko puolitettuna293g1087kcal16.7g127.1g55.1g7g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278