Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi195g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g21g96kcal4.1g0.2g8.7g5.5g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g21g119kcal4.8g4.1g10.4g1.3g
Siirappi 20g59kcal0g14.4g0g0g
Hiiva, 50g7g4.2kcal0.9g0.1g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale70g237kcal9.7g39g4.7g3.2g
Grahamjauho 195g639kcal20.6g118.2g4.3g19.3g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl56g189kcal7.8g35.6g1.7g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1170g2684kcal95.8g423.2g59.6g64.8g
Valittu annoskoko585g1342kcal47.9g211.6g29.8g32.4g
Annoskoko puolitettuna293g671kcal24g105.8g14.9g16.2g
Arvot/100g100g229kcal8.2g36.2g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=283286