Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen90g30kcal3g4.4g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g54g190kcal0.9g48.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.1g13kcal0.4g2.4g0.3g1.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g54g168kcal9.2g29.3g1.6g7g
Vehnäjauho, sunnuntai71g247kcal8.5g50g1.5g2.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g109g336kcal18.4g58.6g3.1g14.1g
Voi, normaalisuolainen (Valio)27g195kcal0.2g0.2g21.7g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g90g54kcal9g3.9g0.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen36g12kcal1.2g1.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu25g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.8g7.2kcal0g1.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl18g105kcal3.8g1g9.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1170g2775kcal114.6g403.6g79.6g52.8g
Valittu annoskoko585g1387kcal57.3g201.8g39.8g26.4g
Annoskoko puolitettuna293g694kcal28.7g100.9g19.9g13.2g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183