Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow800g4400kcal7.2g7.2g480g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1600g569kcal2.6g113.8g1.4g32g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Omenasose makeuttamaton 360g271kcal1.1g61.2g0.4g5.5g
Margariini, 60%, Rainbow400g2200kcal3.6g3.6g240g0g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Ruishiutale 720g2128kcal63g374.4g18g100.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11704g31662kcal428.2g3667.2g1588.6g330.2g
Valittu annoskoko5852g15831kcal214.1g1833.6g794.3g165.1g
Annoskoko puolitettuna2926g7916kcal107.1g916.8g397.2g82.6g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324