Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 4263g1026kcal77.2g93.8g12.8g98g
Oliiviöljy 144g1272kcal0g0g143.9g0g
Tonnikala öljyssä 986g1871kcal267.3g0g88.7g0g
Valkosipuli 64g69kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Sitruunamehu, laimentamaton160g34kcal0.5g2.6g0g0.2g
Vesi240g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11712g8543kcal700.2g213.6g491.6g199g
Valittu annoskoko5856g4272kcal350.1g106.8g245.8g99.5g
Annoskoko puolitettuna2928g2136kcal175.1g53.4g122.9g49.8g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083