Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl3.7g9kcal0.4g0.1g0.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g49g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Selleri, annos 50g1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Palsternakka 15g10kcal0.1g1.8g0.1g0.7g
Kiinankaali 38g7.5kcal0.6g0.8g0.1g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g105g63kcal1.6g13.6g0.1g0.9g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g88g192kcal9.6g1.7g16.6g0.1g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%25g28kcal0.7g0.7g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1172g653kcal27g44.4g40.6g6.8g
Valittu annoskoko586g327kcal13.5g22.2g20.3g3.4g
Annoskoko puolitettuna293g163kcal6.8g11.1g10.2g1.7g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501