Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)100g18kcal1.8g1.8g0.3g2g
Sipuli 26g7.9kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Porkkana 40g13kcal0.2g2.2g0.1g1g
Peruna, vanha, kuorittu 40g31kcal0.8g6.2g0.1g0.4g
Parsakaali brokkoli 40g14kcal1.8g0.8g0.1g1g
Tomaattisose tomaattipyree 14g11kcal0.6g1.8g0g0.1g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g4g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Selleri, annos 50g20g2.8kcal0.2g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1172g199kcal11.8g29.8g1.4g9.8g
Valittu annoskoko586g99kcal5.9g14.9g0.7g4.9g
Annoskoko puolitettuna293g50kcal3g7.5g0.4g2.5g
Arvot/100g100g17kcal1g2.5g0.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211958