Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3000g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)1000g180kcal18g18g3g20g
Sipuli 260g79kcal3.2g12.5g0.5g4.4g
Porkkana 400g131kcal2.5g22.2g0.8g10.2g
Peruna, vanha, kuorittu 400g305kcal7.5g62g0.8g4g
Parsakaali brokkoli 400g140kcal18.5g7.8g1.2g10g
Tomaattisose tomaattipyree 140g107kcal6.3g18.1g0.3g1.4g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g40g2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Selleri, annos 50g200g28kcal2g6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11720g1985kcal119.4g300g13.8g100.8g
Valittu annoskoko5860g992kcal59.7g150g6.9g50.4g
Annoskoko puolitettuna2930g496kcal29.9g75g3.5g25.2g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211958