Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2332g769kcal76.9g114.2g0g0g
Vesi560g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g583g466kcal8.7g39.1g29.1g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2098g1598kcal39.4g325.2g4.2g21g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11732g5817kcal257.2g983.8g67.8g51.6g
Valittu annoskoko5866g2909kcal128.6g491.9g33.9g25.8g
Annoskoko puolitettuna2933g1454kcal64.3g246g17g12.9g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324