Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1172g4021kcal119.4g820.3g14.1g41g
Sokeri 766g3110kcal0g765.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1202g8407kcal7.8g0g947.1g0g
Mustikka1803g600kcal9g115.4g7.2g59.5g
Kananmuna kuoreton 331g472kcal41.3g1g33.9g0g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.4g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 541g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11736g33516kcal358.2g3474.6g2004.6g201.4g
Valittu annoskoko5868g16758kcal179.1g1737.3g1002.3g100.7g
Annoskoko puolitettuna2934g8379kcal89.6g868.7g501.2g50.4g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796