Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 150g58kcal1.5g10.4g0.3g3.8g
Nauris 75g21kcal0.8g3.2g0.2g1.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g43g12kcal0.6g2g0.1g0.7g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Rypsiöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 50g139kcal1g1.5g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1174g715kcal8.6g35.8g57.2g12g
Valittu annoskoko587g358kcal4.3g17.9g28.6g6g
Annoskoko puolitettuna294g179kcal2.2g9g14.3g3g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683