Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1501g576kcal15g103.6g3g37.5g
Nauris 751g206kcal7.5g31.5g2.3g14.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g425g115kcal5.5g20.4g0.9g7.2g
Valkosipuli 50g54kcal4g8.2g0.3g1.1g
Rypsiöljy 140g1239kcal0g0g140.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 2502g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 500g1387kcal10g15g140.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11740g7155kcal84g357.4g573.4g120.2g
Valittu annoskoko5870g3578kcal42g178.7g286.7g60.1g
Annoskoko puolitettuna2935g1789kcal21g89.4g143.4g30.1g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683