Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa1225g208kcal4.9g30.6g7.3g8.6g
Miniluumutomaatti, annos 250g875g175kcal5.2g28.9g2.6g0g
Purjosipuli 700g160kcal12.7g16.8g1.4g14.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g700g196kcal4.2g41.6g1.4g17.5g
Maa-artisokka 1400g638kcal7g114.8g2.8g56g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)700g420kcal7g31.5g28g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa280g840kcal64.4g0g64.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11760g5274kcal210.8g528.4g215.8g193.6g
Valittu annoskoko5880g2637kcal105.4g264.2g107.9g96.8g
Annoskoko puolitettuna2940g1319kcal52.7g132.1g54g48.4g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090