Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2333g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g467g93kcal6.1g14g0.9g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas467g1307kcal88.7g0g102.7g0g
Porkkana 980g320kcal6.1g54.5g2g25g
Linssi, vihreä, go green560g1893kcal162.4g319.2g5.6g170.8g
Lanttu 1073g310kcal10.7g49.4g3.2g19.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11760g7846kcal548g874.2g228.8g430.2g
Valittu annoskoko5880g3923kcal274g437.1g114.4g215.1g
Annoskoko puolitettuna2940g1962kcal137g218.6g57.2g107.6g
Arvot/100g100g67kcal4.7g7.4g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=55009