Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 2731g893kcal16.9g151.8g5.5g69.6g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 1961g1493kcal36.9g303.9g3.9g19.6g
Sipuli (kuorittu)467g126kcal6.1g22.4g0.9g7.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g33g34kcal2.6g5.3g0.2g0.7g
Kasvisliemikuutio 51g156kcal4.9g6.9g12.1g0.8g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 14g39kcal1.5g5.4g0.5g3.7g
Basilika, kuivattu 7g18kcal1g1.4g0.3g2.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen467g154kcal15.4g22.9g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 140g243kcal10.6g3.2g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11760g6311kcal191.8g1046.4g88.8g210.2g
Valittu annoskoko5880g3156kcal95.9g523.2g44.4g105.1g
Annoskoko puolitettuna2940g1578kcal48g261.6g22.2g52.6g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242