Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2538g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g254g155kcal33.2g2.8g1g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen203g579kcal60.9g4.1g34.5g62.1g
Forest honey (Marlene), annos 5g102g287kcal0.4g71.1g0.1g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g102g543kcal17.3g37.6g37.6g28.4g
Rypsiöljy rainbow254g2284kcal0g0g253.8g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g2132g7035kcal255.8g1407g51.2g174.8g
Suola, annos 3g51g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g254g660kcal76.1g5.1g38.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11776g23086kcal887.4g3055.4g832.6g530.6g
Valittu annoskoko5888g11543kcal443.7g1527.7g416.3g265.3g
Annoskoko puolitettuna2944g5772kcal221.9g763.9g208.2g132.7g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421