Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g201g68kcal0.4g14.3g0.6g3.6g
Voi (perinteinen meijerivoi)57g410kcal0.1g0.1g45.6g0g
Sokeri75g304kcal0g74.9g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g86g310kcal11.2g60.3g1.8g3.2g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl75g255kcal1.5g2.2g26.2g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g94g61kcal10.3g3.9g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1179g2824kcal47.2g312.8g149g13.6g
Valittu annoskoko590g1412kcal23.6g156.4g74.5g6.8g
Annoskoko puolitettuna295g706kcal11.8g78.2g37.3g3.4g
Arvot/100g100g239kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574