Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)2000g640kcal66g90g0g0g
Suola, annos 3g45g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma600g1920kcal0.6g444g0g0g
Hiiva 150g112kcal19.7g1.7g0.6g10.4g
Vehnäjauho, sunnuntai1300g4550kcal156g923g27.3g39g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)600g2274kcal70.2g462g13.2g85.8g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g600g840kcal84g84g20.4g288g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g600g1830kcal58.2g367.8g12g87g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11790g24332kcal909.4g4745g147g1020.4g
Valittu annoskoko5895g12166kcal454.7g2372.5g73.5g510.2g
Annoskoko puolitettuna2948g6083kcal227.4g1186.3g36.8g255.1g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.2g1.2g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105153