Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta15g53kcal1.9g10.2g0.3g0.5g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 8.2g12kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.7g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g5g36kcal0g0g4g0g
Vesi7.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 10g3.6kcal0g0.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g316kcal5.8g48.4g10.2g1.4g
Valittu annoskoko59g158kcal2.9g24.2g5.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna30g79kcal1.5g12.1g2.6g0.4g
Arvot/100g100g269kcal4.9g41.1g8.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310095