Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp13g56kcal1g5.5g3.3g0.5g
Kohupiim (Tere)13g10kcal2g0.4g0g0g
Hapukoor (Tere)0.9g1.1kcal0g0g0.1g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g3.7g5.2kcal0.5g0g0.4g0g
Maissitärkkelys 0.6g2kcal0g0.5g0g0g
Sokeri 0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Kermavaahto, valio3.1g9kcal0.1g0.2g0.9g0g
Mustikka, Pakkasmarja23g7.8kcal0.1g1.5g0.1g0.8g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.4g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g188kcal7.4g17.6g9.6g2.6g
Valittu annoskoko59g94kcal3.7g8.8g4.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna30g47kcal1.9g4.4g2.4g0.7g
Arvot/100g100g160kcal6.3g14.9g8.1g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709