Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Sokeri 7.9g32kcal0g7.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl6.2g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 13g10kcal0.1g2.1g0g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g247kcal6.4g35.8g8g1g
Valittu annoskoko59g124kcal3.2g17.9g4g0.5g
Annoskoko puolitettuna30g62kcal1.6g9g2g0.3g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148