Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.8g7.6kcal0g0g0.8g0g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g99kcal2.9g20.2g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g213kcal5.8g40.4g2.2g2g
Valittu annoskoko59g106kcal2.9g20.2g1.1g1g
Annoskoko puolitettuna30g53kcal1.5g10.1g0.6g0.5g
Arvot/100g100g180kcal4.9g34.2g1.9g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156263