Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g4.7g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas4.7g13kcal0.9g0g1g0g
Porkkana 10g3.2kcal0.1g0.5g0g0.3g
Linssi, vihreä, go green5.6g19kcal1.6g3.2g0.1g1.7g
Lanttu 11g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g79kcal5.6g8.6g2.2g4.4g
Valittu annoskoko59g39kcal2.8g4.3g1.1g2.2g
Annoskoko puolitettuna30g20kcal1.4g2.2g0.6g1.1g
Arvot/100g100g67kcal4.7g7.3g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=55009