PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 6.8g2.9kcal0.7g0g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g11g4.3kcal0.5g0.6g0g0.1g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g13g9kcal1.6g0.5g0.1g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g11g4.1kcal0g0.7g0.1g0.3g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss7.8g2.7kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.4kcal0.3g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g53kcal6.4g5.2g0.6g1.4g
Valittu annoskoko59g27kcal3.2g2.6g0.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna30g13kcal1.6g1.3g0.2g0.4g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.4g0.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209