Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g23g83kcal2.5g14.9g1g1g
Vesi, vesijohtovesi 21g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.9g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön4.2g29kcal0.1g0.2g0.7g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g7g18kcal1.3g3.2g0.5g1.1g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.3g0kcal0g0g0g0.3g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g2.1g12kcal0.5g0.4g1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g309kcal9g37.4g9.2g5.2g
Valittu annoskoko60g154kcal4.5g18.7g4.6g2.6g
Annoskoko puolitettuna30g77kcal2.3g9.4g2.3g1.3g
Arvot/100g100g259kcal7.6g31.4g7.7g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214