Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 4g12kcal0.7g1.9g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g13g7.5kcal0.2g1.6g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g7.8g12kcal0.1g0.5g1g0.1g
Oliiviöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Ohrajauho 3.4g11kcal0.3g2.2g0.1g0.3g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 1.9g5kcal0.2g0.9g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g183kcal4g21g8.8g2.4g
Valittu annoskoko60g92kcal2g10.5g4.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna30g46kcal1g5.3g2.2g0.6g
Arvot/100g100g154kcal3.4g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694