Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)19g27kcal2.1g0.1g2g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4g14kcal0.4g2.8g0g0.1g
Perunajauho 1dl=70g4.4g15kcal0g3.6g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g26g42kcal1.9g4.2g1.8g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.4g1.3kcal0g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g229kcal8.8g29.6g7.6g0.6g
Valittu annoskoko60g115kcal4.4g14.8g3.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna30g57kcal2.2g7.4g1.9g0.2g
Arvot/100g100g192kcal7.4g24.8g6.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179