Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)40g286kcal0g0g31.8g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 11g32kcal1.8g0g2.8g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)8.5g1.7kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g641kcal3.6g1.2g69.2g0g
Valittu annoskoko60g320kcal1.8g0.6g34.6g0g
Annoskoko puolitettuna30g160kcal0.9g0.3g17.3g0g
Arvot/100g100g537kcal3g1g58g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=67435