Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3.9g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.3g1.2kcal0.2g0.1g0g0g
Maito, Kevyt4.7g2.2kcal0.2g0.2g0.1g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl1.3g4.3kcal0.2g0.7g0.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.8g3.1kcal0g0.8g0g0g
Nautajauheliha 15%13g26kcal2.3g0g1.9g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Riisi puuroutuva 4g14kcal0.2g3g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml3.9g5.9kcal0.1g0.1g0.6g0g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g209kcal10.4g25g7g1.6g
Valittu annoskoko60g104kcal5.2g12.5g3.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna30g52kcal2.6g6.3g1.8g0.4g
Arvot/100g100g174kcal8.7g20.8g5.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420