Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 136g465kcal13.8g94.9g1.6g4.7g
Sokeri 71g288kcal0g70.8g0g0g
Leivinjauhe 5.2g9kcal0.3g2g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki83g47kcal7.1g4.2g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7.1g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g167g140kcal1.8g30.5g0.7g3g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 59g421kcal0.2g0g47.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1180g2936kcal63.6g405.2g114.2g15.4g
Valittu annoskoko590g1468kcal31.8g202.6g57.1g7.7g
Annoskoko puolitettuna295g734kcal15.9g101.3g28.6g3.9g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596