Helppo jauhelihamureke

400-500 g jauhelihaa
1 pussi Ranskalaista sipulikeittoa
1 kpl kananmuna
1½ dl kermaa/vettä/maitoa
3 rkl korppujauhoja
(valkopippuria tai muita mausteita maun mukaan)

Pinnalle: ketsupin ja sinapin sekoitusta

Täytteeksi: kaikki mitä mieleen juolahtaa käy, esim.

keitetyt kananmunat ja pekoni, sienet, sekavihannekset, tölkki ananas/persikka, aurajuusto ym.

Sekoita sipulikeitto, korppujauho, mausteet, muna ja neste keskenään.

Anna imeytyä hetken (jos käytät vettä, taikinasta tulee suolaisemman makuista, kuin kermalla tai maidolla).

Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Laita puolet taikinasta vuuan pohjalle ja lisää täyteaineet keskelle.

Peitä täytteet lopulla taikinalla ja muotoile esim.

ranskanleivän malliseksi.

Sivele pinta ketsupin ja sinapin sekoituksella (esim.

Felix ja Turunsinappi) kauttaaltaan.

Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1½ h.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3600g5976kcal684g0g360g0g
Sipulikeitto, Knorr, 56g jauhetta270g729kcal20.2g132.3g13.5g13.5g
Kananmuna kuoreton 495g706kcal61.9g1.5g50.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 900g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen450g149kcal14.8g22g0g0g
Korppujauho 189g692kcal19.8g141.6g1.9g10g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11808g16503kcal1601.4g594.8g852.2g47g
Valittu annoskoko5904g8252kcal800.7g297.4g426.1g23.5g
Annoskoko puolitettuna2952g4126kcal400.4g148.7g213.1g11.8g
Arvot/100g100g140kcal13.6g5g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117519