Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)1076g592kcal58.1g29.1g26.9g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g1793g4986kcal17.9g457.3g172.2g3.6g
Tomusokeri 1dl=60g108g430kcal0g107.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g57g230kcal0g56.8g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml359g75kcal29.1g0g1.1g0.4g
Kauradigestive (Semper), annos 8g1435g6743kcal57.4g975.6g287g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 359g1904kcal1.1g1.8g215.2g0g
Vadelma 717g295kcal7.2g29.4g5.7g26.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11808g30509kcal341.6g3315.2g1416.2g61g
Valittu annoskoko5904g15255kcal170.8g1657.6g708.1g30.5g
Annoskoko puolitettuna2952g7627kcal85.4g828.8g354.1g15.3g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104