Peruna puuro

Perunoita (jauhoisia) 1 kg
Ohra- tai ruisjauhoja 1 dl
Suolaa ripsaus

Keitä kuoritut perunan lohkot vedessä.

Keitinvesi talteen.

Perunat muusiksi.

Ohentele muusi keidinvedellä suht.

notkeaksi.

Lämmäytä.

Lisää jauhot hyvin sekoittaen.

Lisää keitinvettä, jos tarvitsee.

Mausta suolalla.

Anna kypsyä hautuen tunti kannen alla.

Syödään voisilmän tai puolukkasurvoksen kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Munkki13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 564g429kcal10.6g87.4g1.1g5.6g
Ohrajauho 28g92kcal2.3g18.1g0.6g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1184g1043kcal25.8g211g3.4g15.4g
Valittu annoskoko592g521kcal12.9g105.5g1.7g7.7g
Annoskoko puolitettuna296g261kcal6.5g52.8g0.9g3.9g
Arvot/100g100g88kcal2.2g17.8g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153168