Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 259g888kcal26.4g181.2g3.1g9.1g
Sokeri 113g458kcal0g112.7g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 66g464kcal0.4g0g52.3g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.3g10kcal0.4g2g0.2g0.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen133g44kcal4.4g6.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1184g3855kcal65.4g632.8g112.6g25.6g
Valittu annoskoko592g1928kcal32.7g316.4g56.3g12.8g
Annoskoko puolitettuna296g964kcal16.4g158.2g28.2g6.4g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780