Sämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy ja suola.

Lisää jauhot hiljalleen ja alusta.

Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 200 asteessa 10 - 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 249g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )8.5g76kcal0g0g8.4g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 48g147kcal4.2g26.7g0.9g6.7g
Grahamjauho 124g408kcal13.1g75.4g2.7g12.3g
Vehnäjauho puolikarkea 134g461kcal13.7g93.9g1.6g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1184g2218kcal68.6g392.6g27.4g50.8g
Valittu annoskoko592g1109kcal34.3g196.3g13.7g25.4g
Annoskoko puolitettuna296g555kcal17.2g98.2g6.9g12.7g
Arvot/100g100g187kcal5.8g33.2g2.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82901