Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g60g432kcal0g0g48g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 46g58kcal5.1g0.1g4.1g0g
Sokeri 34g138kcal0g34g0g0g
Ruislese (10g)16g33kcal2.4g4.2g0.7g6.2g
Vehnäjauho, sunnuntai104g364kcal12.5g73.8g2.2g3.1g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Puolukka 120g47kcal0.5g8.2g0.6g3.1g
Maitorahka, Valio, 0,3100g65kcal11g4.2g0.3g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)80g52kcal2.6g3.8g2.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 24g30kcal2.6g0.1g2.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1184g2482kcal73.8g267.8g121.8g24.8g
Valittu annoskoko592g1241kcal36.9g133.9g60.9g12.4g
Annoskoko puolitettuna296g621kcal18.5g67g30.5g6.2g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557