Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g600g4320kcal0g0g480g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 460g577kcal50.6g1.2g41.5g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Ruislese (10g)160g328kcal24g41.6g6.9g62.4g
Vehnäjauho, sunnuntai1040g3640kcal124.8g738.4g21.8g31.2g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Puolukka 1200g466kcal5.3g81.6g6g31.2g
Maitorahka, Valio, 0,31000g650kcal110g42g3g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)800g520kcal25.6g38.4g28g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 240g301kcal26.4g0.6g21.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g160kcal0g39.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11840g24826kcal737.6g2676.4g1217.6g250g
Valittu annoskoko5920g12413kcal368.8g1338.2g608.8g125g
Annoskoko puolitettuna2960g6207kcal184.4g669.1g304.4g62.5g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557