Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g210g840kcal0g210.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini11g37kcal9g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g700g175kcal9.8g32.2g2.1g25.9g
Vaahtoutuva vaniljakastike875g1401kcal42g140.1g78.8g1.8g
Vispikerma, Pirkka 2 dl875g2976kcal17.5g23.6g315.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu952g1200kcal104.8g2.9g85.7g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta285g1025kcal37g199.3g6g10g
Fariinisokeri700g2843kcal0g699.6g0g0g
Voi 438g3175kcal5.2g1.8g355.8g0g
Suklaa tumma 875g4521kcal34.1g466.2g271.4g46.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11844g36387kcal518.8g3551.6g2229.8g168.2g
Valittu annoskoko5922g18193kcal259.4g1775.8g1114.9g84.1g
Annoskoko puolitettuna2961g9097kcal129.7g887.9g557.5g42.1g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551