Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g60g331kcal0.6g0.6g36g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g27g28kcal2.1g4.4g0.2g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63.1g1.1g3.2g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Tomaattimurska 4506g1325kcal25.2g238.8g9g85.6g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g601g361kcal5.4g31.2g24g1.8g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 24g17kcal0.3g2.7g0.3g0.9g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 6g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi601g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11844g4775kcal87g686.4g141.6g187.2g
Valittu annoskoko5922g2387kcal43.5g343.2g70.8g93.6g
Annoskoko puolitettuna2961g1194kcal21.8g171.6g35.4g46.8g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928