Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2400g433kcal13.4g60g9.6g16.8g
Oliiviöljy 168g1486kcal0g0g168g0g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 24g67kcal2.6g9.2g0.8g6.4g
Herne 1200g827kcal60.7g112.3g4.8g37.2g
Ruokakerma Valio 5%1200g720kcal14.4g33.6g60g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g900g900kcal162g1.8g27g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11856g8866kcal506.2g433.8g540.4g120.8g
Valittu annoskoko5928g4433kcal253.1g216.9g270.2g60.4g
Annoskoko puolitettuna2964g2217kcal126.6g108.5g135.1g30.2g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328