Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2400g792kcal79.2g117.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Sokeri 1200g4871kcal0g1198.8g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g80g249kcal8.8g48g5.6g22.4g
Hiiva 200g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 800g5682kcal6g3.2g640g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g800g1417kcal1.6g78.4g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11864g27575kcal353.6g2899g1386.2g72.4g
Valittu annoskoko5932g13788kcal176.8g1449.5g693.1g36.2g
Annoskoko puolitettuna2966g6894kcal88.4g724.8g346.6g18.1g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854