Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 3370g4807kcal421.2g10.1g345.4g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 562g1815kcal162.9g39.3g112.3g171.8g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit1123g4493kcal449.3g179.7g224.6g168.5g
Voi, 1 tl, 5 g281g2050kcal2.8g2.8g224.6g0g
Leivinjauhe 28g49kcal1.5g10.6g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 562g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11872g26426kcal2075.4g485g1813.8g680.8g
Valittu annoskoko5936g13213kcal1037.7g242.5g906.9g340.4g
Annoskoko puolitettuna2968g6607kcal518.9g121.3g453.5g170.2g
Arvot/100g100g223kcal17.5g4.1g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=177700