Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2335g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g51g185kcal23.1g20.5g3.1g0g
Kaurahiutale 374g1398kcal54.2g213g27.3g37.4g
Vehnäjauho puolikarkea 1214g4167kcal123.7g850g14.6g42.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 1541g4686kcal134.9g853.8g29.3g214.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl420g3783kcal0g0g420.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11872g28436kcal671.8g3874.6g989.2g588.2g
Valittu annoskoko5936g14218kcal335.9g1937.3g494.6g294.1g
Annoskoko puolitettuna2968g7109kcal168g968.7g247.3g147.1g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417