Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 559g4055kcal6.7g2.2g454.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1163g4069kcal139.5g825.5g24.4g34.9g
Sokeri 570g2314kcal0g569.6g0g0g
Leivinjauhe 22g39kcal1.2g8.5g0g0.1g
Ruokasooda 22g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g22g89kcal0g22.1g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 447g134kcal12.9g16.1g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 123g175kcal15.4g0.4g12.6g0g
Raparperi 1342g452kcal9.3g73.8g1.3g18.8g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 447g592kcal11.8g14.3g53.7g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g559g335kcal55.9g24g1.7g0g
Sokeri 380g1543kcal0g379.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 246g351kcal30.7g0.7g25.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g34g134kcal0g33.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11872g28565kcal566.8g3940.2g1147.4g107.6g
Valittu annoskoko5936g14283kcal283.4g1970.1g573.7g53.8g
Annoskoko puolitettuna2968g7141kcal141.7g985.1g286.9g26.9g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574