Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 104g357kcal10.6g72.8g1.2g3.6g
Sokeri 119g483kcal0g118.8g0g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Ruokasooda 2g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g50g365kcal0.5g0.5g40g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g40g12kcal1.4g1.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g100g70kcal12g4g0.5g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g125g55kcal0.4g12.5g0.6g2g
Sitruunamehu, laimentamaton5g1kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1188g2844kcal61g429.2g93.6g11.2g
Valittu annoskoko594g1422kcal30.5g214.6g46.8g5.6g
Annoskoko puolitettuna297g711kcal15.3g107.3g23.4g2.8g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615